Barnevakthjelpen

Barnevakthjelpen

Barnevakthjelpen

Barnevakthjelpen

Denne bloggen er for alle våre kunder, barnevakter, poteniselle kunder, gamle kunder, og ellers alle andre forelde, og kanskje kommende foreldre som måtte finne innholdet interessant :-)

Jeg er Marianne, utdannet førskolelærer i bunn. Er nå gründer, lærer og mamma. Alt dette skinner vel gjennom i bloggen min. I hovedsak skriver jeg denne bloggen for å gi et større innblikk i Barnevakthjelpen, og for å kommunisere bedre med foreldrene der ute.
Håper du liker det bloggen har å by på. Ikke vær redd for å ta kontakt, eller legg igjen en kommentar:-)

post@barnevakthjelpen.no
Tlf: 978 73 575
www.barnevakthjelpen.no

Det er godt å være voksen i jula når man får være med på å skape en magisk jul for barna. Jeg er takknemlig for at barna gir meg den gleden jeg får av å skape magi og julestemning for dem. Jeg trenger den magien som oppstår mellom vårt og barnas verdensbilde da.

Alt det andrePosted by Marianne Sun, November 27, 2016 20:56:39

Den beste tida i året!


Første søndag i advent, julestjerna er plassert i vinduet, adventsstaken er kommet på plass, og det første adventslyset er tent. Det er noe litt magisk med adventstiden. Jeg tenker at datteren i huset, og alle barna på skolen hvor jeg jobber, er med på å skape denne magien for meg. De viser så mye forventning og glede forbundet med alle de små ritualene vi har i denne tiden. Å tenne lys hver søndag, adventskalender, øve på julesanger, lage julepynt og bake julekaker. Og alle julegavene som kjøpes, lages og pakkes inn. Vi gjør disse ritualene for barna, men det de gir tilbake til oss, fordi vi får gi det til dem, skaper magi for alle.

Barna skaper magi for oss, fordi vi prøver å skape en illusjon for dem.

Under julekonserten på skolen i fjor ble jeg som alltid veldig rørt, klumpen i halsen trykket på og jeg måtte tørke en god del tårer. Så mange mennesker fra så mage land, så mange forskjellige skjebner og historier, samlet for å synge sammen. Jeg begynte å tenke på at dette gjør vi for å skape mening og håp for barna. Barna som har flyktet fra grusomhetene i Syria smilte med hele kroppen og sang norske julesanger av hjertens lyst. Barna som lever med uvissheten om de får bli eller vil bli sendt tilbake til det de flyktet fra er tilstede i dette hjertelige nuet, og har det bare godt, for en liten stund. Vi legger lokk over at det grusomme verden har å by på, og bare gleder oss. Så glad er vi så glad er vi synger vi mens vi hopper, og danser og klapper i hendene. 24 dager i året er jorden deilig, fordi vi feirer den glade jul. Og vi trenger så inderlig disse 24 dagene! Barna skaper magi for oss, fordi vi prøver å skape en illusjon for dem.

I julen skal vi vise nestekjærlighet og skape glede for hverandre. Vi skal bry oss om de som ikke har det like godt som oss, og vi sender kort og kjøper gaver til de vi bryr oss om. Sånn er ikke verden, egentlig. Derfor er denne tiden så innmari viktig. Vi må få et pusterom, en mulighet til å skape en illusjon om det gode mennesket og en fredfull verden.

Jorden er alt annet enn deilig.

Som voksen er jeg så smertelig klar over at jorden er alt annet enn deilig, men jeg trenger å la barna tro det, fordi det føles godt å vite at det gir håp for de som skal vokse opp etter oss. En gang var jeg i praksis i en barnehage hvor flere av de voksne nektet å synge deilig er jorden, for det er den virkelig ikke. Kan vi ikke la barna tro det da, i iallfall i julen? Om vi synger det og tror bittelitt på det akkurat da, så blir jo jorden deiligere. Hva har vi å tape på å la barna tro at jorden er deilig, iallfall i julen?

Jeg er takknemlig og glad for at jeg får være med å skape en magisk jul for barna, fordi det gjør at jeg også klarer å se magien. Vi trenger det vi voksne også. Vi trenger å tro at jorden er deilig, at vi er så inderlig glade, vi trenger å hoppe og danse og svinge oss i kretsen.

Derfor håper jeg at du også lar adventstiden og julen omfavne deg med all sin magi og vidunderlighet, selv om det til tider kan føles meningsløst. Lar du barna, fremtidens voksne, få kjenne på alt det gode julen kan ha å by på, kan vi være med på å skape en bedre verden. Vi trenger å tro at jorden er deilig for å skape en deilig jord.

  • Comments(0)//blogg.barnevakthjelpen.no/#post19

Det blir litt for drøyt når voksne mennesker lager Facebook-grupper for å få bort feiringen av Halloween. Barna er godt kjent med konseptet, og de digger det!

Alt det andrePosted by Marianne Thu, October 27, 2016 20:30:53


Halloween eller julebukk? Barna har talt!


Så var det straks Halloween igjen, og den uoverkommelige diskusjonen om at alt var bedre før når barna gikk julebukk, da sang de iallfall for godteriet. Halloween handler bare om å få forbrukerne til å bruke mere penger. Osv osv. Mye sant i det, men er det ikke på tide å legge diskusjonen død, innse at vi har tapt kampen mot handelstanden. Det blir litt for drøyt når voksne mennesker lager Facebook-grupper for å få bort feiringen av Halloween. Barna er godt kjent med konseptet Halloween, og de digger det!


Jeg har iallefall bestemt meg for å la julebukk være noe som hører fortiden til, og la nåtidens barn få glede seg over sin tids julebukk, nemlig Halloween og knask eller knep. Og som den miljøvennlige og bevisste forbrukeren jeg er holder jeg en knapp på hjemmelagede kostymer. Og forbruket blir ikke så høyt om man lar vær å kjøpe ny pynt hvert år. Gjør som med julepynten, pakk det vekk og ta det frem til neste Halloween. Hva tror du, er det så farlig om barna får denne gleden den ene dagen i året?

  • Comments(0)//blogg.barnevakthjelpen.no/#post9

Alle disse løgnene som kom og gikk, ikke viste jeg at de var selve barndommen.

Alt det andrePosted by Marianne Fri, October 21, 2016 20:17:38
Jeg lover, kors på halsen og ti kniver i hjertet, det er helt sant!


Jeg lyger for barnet mitt, på daglig basis. Av og til opptil flere ganger om dagen.

Jeg tenker ikke bare på standardfrasen som at: «Jo julenissen finnes.», eller «Det var tannfeen som putta penger i glasset mens du sov.» Jeg kan gå mye hardere til verks, som oftest for å få det som jeg vil. Jeg kan lyge så heftig at jeg av og til tviler på om jeg fortjener mine 240 studiepoeng i pedagogikk. Men når det stormer som verst i hverdagen, da tar jeg til tider minste motstands vei, og på den veien møter ungen på mange løgner.


«Husker du ikke at du spiste den sjokoladen i helgen?»


Vi kjenner jo alle til de overnevnte om julenissen og tannfeen. Det er på en måte legitimerte løgner. Hvor kult hadde det vært med en mor som sa: "På julaften så kler bestefar seg ut som nisse og gir deg gaver som jeg har satt ut i en sekk på trappen. Julegavene er forresten kjøpt på lekebutikken. Og den grøten du trodde nissen spiste i natt, den ligger på bunnen av matavfallsposen."

Men jeg kan dra den så innmari mye lengre enn det. Det hender jeg har spist opp sjokoladen som ungen vet vi har liggende i kjøleskapet, om hun spør etter den før jeg har rukket å kjøpe ny kan jeg si: «Hæ, husker du ikke at vi spiste den i helgen? Du var jo med å spise den du også.». Heldigvis for meg spises det såpass mye sjokolade i dette huset at det fort kan gå litt i surr for fireåringen, og hun tar som regel til takke med den forklaringen.


"Det er ikke torsdag i dag, det er tirsdag......."

Den aller styggeste jeg har dratt, den har jeg faktisk litt dårlig samvittighet for enda, omlag 6 måneder i etterkant. Den dro jeg en ettermiddag jeg ikke hadde et fnugg av energi igjen, mannen jobbet seinvakt og ungen skulle på turn. Hun vet det er torsdager hun skal på turning, men hadde enda ikke kontroll på ukedagene sånn ellers. Da spørsmålet kom: «Mamma er det torsdag i dag? Skal jeg på turn?». Da løy jeg og sa det var tirsdag, så slapp vi å dra på turn den ettermiddagen. Ja jeg skammer meg over den!
Noen ganger blir jeg så lei av å krangle om mat hun ikke vil spise og ikke liker, at jeg truer med at hun ikke kommer til å bli stor, og dermed ikke får starte på skolen. «De som ikke spiser fisk vokser seg ikke store, og det er bare de store barna som får begynne på skolen.». Kan jo være en bitteliten kim av sannhet i det, Man må jo spise for å vokse.... .Rettferdiggjør det for meg selv siden hun iallfall får i seg fisk, og det er jo viktig.


Andre gjengangere kan være:


»Vi kan ikke stå opp enda, det er fortsatt natt.» (I huset vårt er alt før kl.07.00 ansett som natt).

»Mamma skal en tur på jobb.» (Når jeg egentlig skal treffe venner og ikke orker en gråtende unge som vil være med).

»Pass deg så du ikke blir sånn.» (Gjengangeren når ungen gjør grimaser).«Tunga di blir grønn og faller av.»

I alle disse løgnene så lærer vi barna våre at man ikke skal lyge, at tunga blir grønn og faller av om man lyger. Men hadde det egentlig vært bedre med sannheten, eller hører disse løgnene med til barndommen? Jeg vil ikke si jeg tok noen skade av å bli løyet for som barn.

Det er vel innafor å lyge før barna så lenge det er uskyldig løgner som vi drar fordi vi egentlig ønsker det beste for dem?
Du har vel en gjenganger du også?Og kjenner du at du er lei av å lyge for å gå miste motstands vei, da kan du lade opp batteriene ved å benytte deg av Barnevakthjelpen´s flotte barnevakter som du får bestilt her
smiley

  • Comments(0)//blogg.barnevakthjelpen.no/#post7

Jeg har vært så heldig å få et gjesteinnlegg fra en av våre kunder som virkelig nyter tiden hun får for seg selv når hun benytter seg av barnevakt.

Alt det andrePosted by Marianne Sun, October 09, 2016 20:06:58
'Den følelsen når du har noen timer "fri"'

Når jeg tenker barnevakt tenker jeg "Yeah! Party, vin og høye hæler", men tanken på en slik kveld er ofte bedre enn resultatet! Når jeg våkner dagen derpå med litt hodepine og verkende ben frister det mer med en hel dag på sofaen enn å bli vekt av en glisende menneske-vekkerklokke klokken 06.30, som krever aktivitet resten av dagen! Så i dag valgte jeg å benytte barnevakt til litt Hanne-tid Det er utrolig tilfredsstillende å få malt den veggen du har tenkt på i over ett år. Vasket klær, sortert rask, og sist men ikke minst; føtter på bordet godteri og kaffekopp, helt uforstyrret! Livet ass.smileyNå er batteriene ladet og jeg er klar for full fres med guttungen igjen! Hurra for barnevakt!

Ps. Nå som batteriene ikke går på spareblussmodus (som Apple kaller det) vurderes det sterkt å krype inn i en snerten kjole, ta på høye hæler og høre om jentene vil bli med ut og danse litt;) Og siden jeg har barnevakt er det mulig jeg gjør akkurat det..
Hilsen uthvilt småbarnsmor

Vil du også være en uthvilt småbarnsmor med nymalt vegg og overskudd til en bytur med jentene kan du bestille barnevakt her.smiley  • Comments(0)//blogg.barnevakthjelpen.no/#post4

Fra trillepiker på åtte-ni år til attenårsgrense og referansesjekk.

Alt det andrePosted by Marianne Fri, October 07, 2016 17:33:17

Fra trillepiker på åtte-ni år til attenårsgrense og referansesjekk.


Jeg kom til å tenke på min egen barndom, og hvor ofte vi passet barna i nabolaget. Husker dere uttrykket «fastpasser`n»? Jeg kunne stolt si at jeg var fastpasser`n til flere av ungene i nabolaget før jeg begynte på skolen. Den eneste som er fastpasser`n til ungen min nå i dag er bestemora. Ingen barn under atten år får passe ungen min. Jeg er ikke alene om å tenke sånn, alle familiene som benytter seg av Barnevakthjelpen har også strenge krav til hvem de ønsker å overlate ungene sine til. Om en niåring hadde ringt på døra for å ta med datteren min ut en tur, hadde jeg nok blitt med selv også, bare sånn for sikkerhets skyld.

I min barndom kunne vi ringe på døra til nabo´n for å spørre om vi kunne trille babyen, og det fikk vi. Jeg var vel ikke mer enn en seks eller sju år de første gangene jeg tok på meg det ærefulle oppdraget som trillepike. Av og til fikk jeg til og med passe på ettåringen mens mammaen var en tur på butikken. Husker godt hvor stolt jeg var, følte meg så voksen der jeg satt og sang for det lille barnet, og ramset opp alle tå og finger-reglene jeg kunne, så han ikke skulle savne mammaen sin og bryte ut i gråt. Den eneste erfaringen jeg hadde var fra yngre søsken og søskenbarn. Men både mor og barn var godt fornøyd med jobben jeg gjorde. Jeg satt også barnevakt for ungen til lærer`n min ved flere anledninger når jeg gikk i tredje og fjerde klasse, ungen var tre-fire år gammel. Jeg tror ikke jeg var alene om å få et så stort ansvar i så ung alder, den gangen. I dag, omtrent seksogtyve år senere hadde det blitt avisoppslag av mindre. Jeg hadde erfaring fra å passe ynge søsken og søskenbarn, fordi det var normen. Alle gjorde det, man leide ikke inn noe når man hadde egne barn som kunne gjøre jobben. I dag leier vi inn barnevakt til barna frem til de er tenåringer.

Nå er det kun besteforeldre, tanter og onkler, eller proffe barnevakter som holder. Jeg har selv en liten jente på fire år, og jeg er selvfølgelig også veldig nøye på hvem som får passe på henne. Jeg hadde ikke hatt nerver til å la små barn få trille rundt på den lille babyen min, ikke til å se etter henne en liten time hjemme hos oss nå som hun er eldre heller.

Hva er det som har forandret seg? Er det vi foreldre som er overbeskyttende, eller var barna før mer ansvarlige enn barna i dag? Handler det rett og slett om at vi er mer opplyste i dag? Om vi hadde latt niåringen i nabolaget passe treåringen, hadde den da gjort en dårligere jobb enn det jeg og mine venner gjorde, eller er det bare vi som tror det? Hvordan hadde niåringen taklet den utfordringen om vi hadde gitt den tillitten?

Du kan forresten bestille en proff barnevakt over atten år her, som er både intervjuet og referansesjekket av fagfolk.smiley

  • Comments(0)//blogg.barnevakthjelpen.no/#post3

Om spisse tånegler, spark i nyrene, og det å ta på sin egen oksygenmaske først.

Alt det andrePosted by Marianne Fri, September 23, 2016 21:38:36

Om spisse tånegler, spark i nyrene, og det å ta på sin egen oksygenmaske først.

Har du behov for barnevakt? Sånn starter jeg ofte teksten til reklamene til Barnevakthjelpen som deles på facebook. For meg er behov for en sterk underdrivelse. Jeg har ikke bare behov for, av og til er det livsnødvendig. Det er snakk om barnevakt eller innleggelse, eller i alle fall skilsmisse, som rask kan påfølges av en innleggelse. Og jeg tror ikke jeg er alene om det.

Når du kjenner du at spørsmålet kofooooor? er besvart flere ganger enn det beherskelsen din tåler, at setningen «du e dom, du får ikke vær mammaen min længer», er ignorert mer enn det tålmodigheten din kan bære. Når ungene tror at julenissen er en snikende kar med røntgensyn og en hørsel ikke engang en hund kan beskyldes for å ha, fordi du er så sliten av unger som ikke gjør som du behager, og trekker «julenissekortet» ved enhver gyldig og ugyldig anledning du kan. Da er det kanskje lurt å få seg et lite barnevaktavbrekk, så i alle fall du selv erindrer en tjukk rødkledd og lystig kar med skjegg som kommer med gaver på julaften.

Ta på deg din egen oksygenmaske først

Også dette med å få tiden til å strekke til da, i en tid hvor man skal prestere både på jobb og på den sosiale arena. Jeg skal skrive under på at det til tider er vanskelig å sjonglere mellom å være barnevakthjelpen-Marianne, lærer-Marianne, kone-Marianne, vennine-Marianne, søster-Marianne, datter-Marianne og selvfølgelig superdupermamma-Marianne uten at noe blir gjort sånn delvis halveis, eller på minussiden. For øvrig så sitter jeg på do- lokket på et doggfult bad og skriver denne teksten, mens avkommet dusjer av seg en 5-6 dager med møkk og svette, og er egentlig litt forundret over at vi ikke må sterkere til verks enn såpe og vann. Skitne barn er lykkelige barn sies det, da skal jeg skrive under på at barnet mitt til tider er uhorvelig lykkelig, med ekstra lange tånegler attåt. Men når hun roper ut fra dusjen, «mamma, veit du ka, du e bestevennen min.» Da kjenner jeg at rollen som betyr mest, er mamma-Marianne, superdupermamma eller ei! Men for å få til det, så må jeg ha en pause i ny og ned. Lade opp litt. Som de sier, ta på deg din egen oksygenmaske først.

Spisse tånegler og spark i nyrene

Og tilbake til overnevnte lange tånegler, finnes det noe mer pinefullt enn spisse tånegler som skjærer seg inn i lårene dine om natten, avbrutt av smertefulle spark i nyrene? Heldigvis er det raskt glemt når du våkner av en kjærlig barnehånd som stryker deg over kinnet, før hanen galer selvfølgelig. Men etter en eskimokos og et mmmm, kose, jeg er så gald i deg vennen, så priser i alle fall jeg meg lykkelig over nettbrett og Lego friends! Kan være mye god barnevakt i det også.

Dusjeidyllen ble for øvrig avbrutt av et smertefullt hyl fordi avkommet får alt for mye frihet i dusjeseansen, fordi superdupermamma-Marianne også må være superduper-Barnevakthjepen -Marianne, og skrive denne teksten, og friheten i dusjen fører til alt for mye såpe og glatte hender som mister dusjhodet på en bitteliten barnetå. Da skjærer det i samvittigheten. Hadde sikkert vært smart å skive denne teksten etter leggetid, men kan ikke miste tråden. Da får det gå en lilletå eller to. Så får jeg heller sørge for at jeg har booket barnevakt neste gang kreativiteten kaster seg over meg….

Og kjenner du at du også skulle trenge et avbrekk fra den aller beste rollen du har, foreldrerollen, så er det bare å ta kontakt. Midt i alt det overnevnte kaoset kan jeg nemlig tilby proffe barnevakter til en overkommelig pris, og selvfølgelig byr vi på fornøydhetsgaranti! For det er ikke noe som gjøres halvveis her i gården, i alle fall ikke når det kommer til den staben av fantastiske barnevakter jeg har å by påsmiley

Du kan bestille barnevakt hersmiley  • Comments(2)//blogg.barnevakthjelpen.no/#post1