Barnevakthjelpen

Barnevakthjelpen

Barnevakthjelpen

Barnevakthjelpen

Denne bloggen er for alle våre kunder, barnevakter, poteniselle kunder, gamle kunder, og ellers alle andre forelde, og kanskje kommende foreldre som måtte finne innholdet interessant :-)

Jeg er Marianne, utdannet førskolelærer i bunn. Er nå gründer, lærer og mamma. Alt dette skinner vel gjennom i bloggen min. I hovedsak skriver jeg denne bloggen for å gi et større innblikk i Barnevakthjelpen, og for å kommunisere bedre med foreldrene der ute.
Håper du liker det bloggen har å by på. Ikke vær redd for å ta kontakt, eller legg igjen en kommentar:-)

post@barnevakthjelpen.no
Tlf: 978 73 575
www.barnevakthjelpen.no

Alle disse løgnene som kom og gikk, ikke viste jeg at de var selve barndommen.

Alt det andrePosted by Marianne Fri, October 21, 2016 20:17:38
Jeg lover, kors på halsen og ti kniver i hjertet, det er helt sant!


Jeg lyger for barnet mitt, på daglig basis. Av og til opptil flere ganger om dagen.

Jeg tenker ikke bare på standardfrasen som at: «Jo julenissen finnes.», eller «Det var tannfeen som putta penger i glasset mens du sov.» Jeg kan gå mye hardere til verks, som oftest for å få det som jeg vil. Jeg kan lyge så heftig at jeg av og til tviler på om jeg fortjener mine 240 studiepoeng i pedagogikk. Men når det stormer som verst i hverdagen, da tar jeg til tider minste motstands vei, og på den veien møter ungen på mange løgner.


«Husker du ikke at du spiste den sjokoladen i helgen?»


Vi kjenner jo alle til de overnevnte om julenissen og tannfeen. Det er på en måte legitimerte løgner. Hvor kult hadde det vært med en mor som sa: "På julaften så kler bestefar seg ut som nisse og gir deg gaver som jeg har satt ut i en sekk på trappen. Julegavene er forresten kjøpt på lekebutikken. Og den grøten du trodde nissen spiste i natt, den ligger på bunnen av matavfallsposen."

Men jeg kan dra den så innmari mye lengre enn det. Det hender jeg har spist opp sjokoladen som ungen vet vi har liggende i kjøleskapet, om hun spør etter den før jeg har rukket å kjøpe ny kan jeg si: «Hæ, husker du ikke at vi spiste den i helgen? Du var jo med å spise den du også.». Heldigvis for meg spises det såpass mye sjokolade i dette huset at det fort kan gå litt i surr for fireåringen, og hun tar som regel til takke med den forklaringen.


"Det er ikke torsdag i dag, det er tirsdag......."

Den aller styggeste jeg har dratt, den har jeg faktisk litt dårlig samvittighet for enda, omlag 6 måneder i etterkant. Den dro jeg en ettermiddag jeg ikke hadde et fnugg av energi igjen, mannen jobbet seinvakt og ungen skulle på turn. Hun vet det er torsdager hun skal på turning, men hadde enda ikke kontroll på ukedagene sånn ellers. Da spørsmålet kom: «Mamma er det torsdag i dag? Skal jeg på turn?». Da løy jeg og sa det var tirsdag, så slapp vi å dra på turn den ettermiddagen. Ja jeg skammer meg over den!
Noen ganger blir jeg så lei av å krangle om mat hun ikke vil spise og ikke liker, at jeg truer med at hun ikke kommer til å bli stor, og dermed ikke får starte på skolen. «De som ikke spiser fisk vokser seg ikke store, og det er bare de store barna som får begynne på skolen.». Kan jo være en bitteliten kim av sannhet i det, Man må jo spise for å vokse.... .Rettferdiggjør det for meg selv siden hun iallfall får i seg fisk, og det er jo viktig.


Andre gjengangere kan være:


»Vi kan ikke stå opp enda, det er fortsatt natt.» (I huset vårt er alt før kl.07.00 ansett som natt).

»Mamma skal en tur på jobb.» (Når jeg egentlig skal treffe venner og ikke orker en gråtende unge som vil være med).

»Pass deg så du ikke blir sånn.» (Gjengangeren når ungen gjør grimaser).«Tunga di blir grønn og faller av.»

I alle disse løgnene så lærer vi barna våre at man ikke skal lyge, at tunga blir grønn og faller av om man lyger. Men hadde det egentlig vært bedre med sannheten, eller hører disse løgnene med til barndommen? Jeg vil ikke si jeg tok noen skade av å bli løyet for som barn.

Det er vel innafor å lyge før barna så lenge det er uskyldig løgner som vi drar fordi vi egentlig ønsker det beste for dem?
Du har vel en gjenganger du også?Og kjenner du at du er lei av å lyge for å gå miste motstands vei, da kan du lade opp batteriene ved å benytte deg av Barnevakthjelpen´s flotte barnevakter som du får bestilt her
smiley

  • Comments(0)//blogg.barnevakthjelpen.no/#post7