Barnevakthjelpen

Barnevakthjelpen

Barnevakthjelpen

Barnevakthjelpen

Denne bloggen er for alle våre kunder, barnevakter, poteniselle kunder, gamle kunder, og ellers alle andre forelde, og kanskje kommende foreldre som måtte finne innholdet interessant :-)

post@barnevakthjelpen.no
Tlf: 978 73 575
www.barnevakthjelpen.no

Det er godt å være voksen i jula når man får være med på å skape en magisk jul for barna. Jeg er takknemlig for at barna gir meg den gleden jeg får av å skape magi og julestemning for dem. Jeg trenger den magien som oppstår mellom vårt og barnas verdensbilde da.

Alt det andreOpprettet av Marianne sø., november 27, 2016 20:56:39

Den beste tida i året!


Første søndag i advent, julestjerna er plassert i vinduet, adventsstaken er kommet på plass, og det første adventslyset er tent. Det er noe litt magisk med adventstiden. Jeg tenker at datteren i huset, og alle barna på skolen hvor jeg jobber, er med på å skape denne magien for meg. De viser så mye forventning og glede forbundet med alle de små ritualene vi har i denne tiden. Å tenne lys hver søndag, adventskalender, øve på julesanger, lage julepynt og bake julekaker. Og alle julegavene som kjøpes, lages og pakkes inn. Vi gjør disse ritualene for barna, men det de gir tilbake til oss, fordi vi får gi det til dem, skaper magi for alle.

Barna skaper magi for oss, fordi vi prøver å skape en illusjon for dem.

Under julekonserten på skolen i fjor ble jeg som alltid veldig rørt, klumpen i halsen trykket på og jeg måtte tørke en god del tårer. Så mange mennesker fra så mage land, så mange forskjellige skjebner og historier, samlet for å synge sammen. Jeg begynte å tenke på at dette gjør vi for å skape mening og håp for barna. Barna som har flyktet fra grusomhetene i Syria smilte med hele kroppen og sang norske julesanger av hjertens lyst. Barna som lever med uvissheten om de får bli eller vil bli sendt tilbake til det de flyktet fra er tilstede i dette hjertelige nuet, og har det bare godt, for en liten stund. Vi legger lokk over at det grusomme verden har å by på, og bare gleder oss. Så glad er vi så glad er vi synger vi mens vi hopper, og danser og klapper i hendene. 24 dager i året er jorden deilig, fordi vi feirer den glade jul. Og vi trenger så inderlig disse 24 dagene! Barna skaper magi for oss, fordi vi prøver å skape en illusjon for dem.

I julen skal vi vise nestekjærlighet og skape glede for hverandre. Vi skal bry oss om de som ikke har det like godt som oss, og vi sender kort og kjøper gaver til de vi bryr oss om. Sånn er ikke verden, egentlig. Derfor er denne tiden så innmari viktig. Vi må få et pusterom, en mulighet til å skape en illusjon om det gode mennesket og en fredfull verden.

Jorden er alt annet enn deilig.

Som voksen er jeg så smertelig klar over at jorden er alt annet enn deilig, men jeg trenger å la barna tro det, fordi det føles godt å vite at det gir håp for de som skal vokse opp etter oss. En gang var jeg i praksis i en barnehage hvor flere av de voksne nektet å synge deilig er jorden, for det er den virkelig ikke. Kan vi ikke la barna tro det da, i iallfall i julen? Om vi synger det og tror bittelitt på det akkurat da, så blir jo jorden deiligere. Hva har vi å tape på å la barna tro at jorden er deilig, iallfall i julen?

Jeg er takknemlig og glad for at jeg får være med å skape en magisk jul for barna, fordi det gjør at jeg også klarer å se magien. Vi trenger det vi voksne også. Vi trenger å tro at jorden er deilig, at vi er så inderlig glade, vi trenger å hoppe og danse og svinge oss i kretsen.

Derfor håper jeg at du også lar adventstiden og julen omfavne deg med all sin magi og vidunderlighet, selv om det til tider kan føles meningsløst. Lar du barna, fremtidens voksne, få kjenne på alt det gode julen kan ha å by på, kan vi være med på å skape en bedre verden. Vi trenger å tro at jorden er deilig for å skape en deilig jord.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.